تعیین حریم ۸ اثر شاخص خراسان شمالی؛ گامی مهم در حفاظت از میراث‌فرهنگی

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی از تعیین عرصه و حریم ۸ اثر شاخص استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و عملکرد حوزه میراث‌فرهنگی استان در شناسایی، ثبت و مرمت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، احمد دیناری ضمن اعلام تعیین عرصه و حریم ۸ اثر شاخص استان، عملکرد حوزه میراث‌فرهنگی از ابتدای سال تاکنون را تشریح کرد و گفت: ۸ اثر شاخص استان شامل تپه فریمان، محوطه ینگه قلعه، محوطه آق‌تپه، مسجد جامع ایور، مسجد جامع درق، ارگ کاظم‌خان و بافت روستای روئین تحت ضوابط حفاظتی قرار گرفتند تا حفاظت از این آثار تاریخی و فرهنگی تقویت شود و ضوابط حفاظتی به طور کامل رعایت شود.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: در این مدت، ۱۱۵۱ اثر تاریخی شناسایی شده و ۱۳ اثر غیرمنقول شامل محوطه‌ها، بناها و تپه‌ها در دست اقدام برای ثبت قرار دارند. همچنین در حوزه آثار منقول تاریخی و فرهنگی، اقدامات لازم در دست بررسی است و ۴ پرونده آثار ناملموس شامل مهارت پخت خوراک ماشله شوله، ساخت عروسک های بازی دایزا ترکمنی، بافت گلیم گریوان و فنون جاجیم اشکی عشایر کرمانج شمال خراسان به ثبت رسیده‌اند.

دیناری درباره آثار طبیعی بیان کرد: ۲ پرونده شامل قله شاه جهان بام وصفی‌آباد و غار بیدک بجنورد در دست اقدام برای ثبت قرار دارند و این اقدامات در راستای حفاظت از میراث طبیعی استان انجام می‌شود.

او گفت: ۹ بنا در قالب ۱۲ پروژه مرمت شده‌اند که شامل مرمت امامزاده دربند، رباط قره‌بیل، شهر بلقیس، کاشیکاری آینه‌خانه، خانه کاملی جاجرم، ساماندهی مجموعه مفخم، مطالعه ارگ نادری شیروان، مطالعه دشت بام وصفی‌آباد و مرمت بابا و بی‌بی فاروج است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی ادامه داد: اعتبار مصوب مرمت‌ها در سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۱۰۷.۰۳۰ میلیون ریال بوده است.

دیناری تصریح کرد: ۲ مورد کاوش شامل محوطه امام مرشد فاروج و آق‌تپه ناصری مانه انجام شده و بررسی و شناسایی دشت صفی‌آباد و اسفراین مربوط به دوره پارینه‌سنگی نیز در دستور کار قرار دارد و اعتبار مصوب برای انجام کاوش و گمانه‌زنی بالغ بر ۱۳.۵۹۰ میلیون ریال بوده است.

او اظهار کرد: ۱۸ شیء در سامانه جامع موزه‌ها مستندسازی شده و مرمت ۳۰ شیء حاصل از کاوش‌ها انجام‌گرفته است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی خراسان شمالی گفت: بازدیدکنندگان داخلی، خارجی و رایگان از موزه‌های استان ۱۳.۲۵۳ نفر و از پایگاه‌های بلقیس، ریوی و رویین ۱۵.۸۷۸ نفر بوده‌اند که نشان‌دهنده استقبال عمومی از میراث‌فرهنگی استان است.

دیناری در پایان تأکید کرد: این اقدامات از ابتدای سال تاکنون، نشان‌دهنده تلاش مستمر ما برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی استان، توسعه گردشگری و ارتقای سطح آگاهی عمومی نسبت به ارزش‌های میراثی خراسان شمالی است.

انتهای پیام/

کد خبر 1404110700279
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha